Her vises månedens vinder billeder

November måned 2017

November måneds vinder billede er taget af Hans Christian Jensen. Stort tillykke med det smukke og meget stemningsfulde motiv ved Hjertesøen. Begrundelse følger

November måned 2017

Oktober måned 2017

 Oktober måneds vinderbillede er taget af Elsebeth Schou Larsen. Stort tillykke og billedet begrundes således af dommer komiteen:

Der er stor forskel på affotografering og levendegørelse i et fotografi. Og det er præcis hvad der sker i billedet her. Fotografen har fanget den dansende Faun med cymbals, i en grad, så man føler selv at stå der og se på, at den silende regn bliver til sved der løber af ham, imens han udstråler en drilsk yndefuldhed, fyldt med råstyrke, patina og mystik. Billedet er taget fra en god vinkel og det er godt komponeret, med masser af linjer der bærer ind til en trekantskomposition, der gentages mange gange i billedet. Øjets vandring i den bagvedliggende bokeh er en fryd. Og både beskæringen og det s/h udtryk styrker billedet til et dramatisk udtryk . 

Oktober måned 2017

September måned 2017
September måneds vinder billede er taget af Jesper Hahn. Stort tillykke og begrundes således af dommer komiteen;
 
Guds stråleglans.
Stemningen i scenariet bliver formidlet på en måde så man næsten kan dufte og smage morgenduggens friskhed og jordens opvågenhed, i dette majestætiske rum af gamle træer der byder én velkommen til Sanderumgaard. Billedet viser os det klassisk øjeblik,-som det afbildes i skrifterne: det gyldne bilibelske lys der varsler besøg af af Guds sendebud. Som en  ren billedligørelse af det første vers i sangen "Lysets engle går med glans" som C.E.F. Weyse skrev i 1837. Det er et billede der rammer én på en måde så man ville ønske at være dér, og sanse det hele selv. 

September måned ekstra vinderbillede

September måneds ekstra vinderbilede er taget af Allan Riis Herner. Her følger dommerpanelets begrundelse:

Flot klassisk motiv og billede, hvor den geometriske hovedkompositionen her ligger i én retning på fladen, og hvor forløbet i skarpheden ligger i en anden retning og det virker rigtigt godt på dette billede. Det er en fornøjelse for øjet at vandre hen over fladen på billedet, fra det uskarpe, til det skarpe og videre til det uskarpe, i dette fravær af farver. Her er der en rytme, et spil i lyset og et toneforløb, så englene synger.  Det er blide bølger i et hav af  boblende perler, liggende på de tyndeste tråde. Man får lyst til at iføre sig denne perlekæde af dug, for at beholde denne stemning, -som eventyr er spundet af. 

September måned ekstra vinderbillede

August måned 2017

August måneds vinder billede er taget af Allan Riis Herner. Stort tillykke og begrundes således af dommer komiteen;

Når grafiske mønstre, farver, ekko og komposition går op i en højere enhed i et fotografi, så er det svært at flytte blikket fra det. Og det er præcis dét der sker med når man har set billedet der er blevet månedsvinderen fra august; for dette er et billede der huskes. De fine skrøbelige spor larven efterlader bag sig, er som et ekko af bladets struktur. Fimrehårene på larven løber så fint frem og tilbage imellem skarphed og uskarphed at det giver ekko til det samme forløb der sker i bladet. Her er linjer, form og vævsmønstre, samt larvens drejning -der giver indtryk af et næsten fuldført parallellogram. Selv de små sorte prikker på ryggen af larven minder én om en hemmelig blindskrift, som man får lyst til at røre, nænsomt, inden den transformerer sig til en puppe, på sin rejse til sommerfugl.

Juli måned 2017

Juli måneds vinder billede er taget af Anette Ranten i lysningen ved Hjertesøen. Stort tillykke, og billedet er valgt med følgende begrundelse fra dommerkomiteen:

Menneske møder skovens dyr. 

Det uventede øjeblik hvor 2 væsner får øje på hinanden og en usynlig kommunikation sker, på tværs af verdener. Dyret der er styret af årvågen nysgerrighed, længe nok til fotografen får en chance, til at styre sin teknik. De fremad rettede knækkede ører på haren der siger; jeg har set dig, her på mit revir. Billedet har også en kompositionen der balancerer imellem gravmonumentets klassiske skønhed og dyret's majestætiske fremtræden og der giver en subtil sansning af symbolet på skrøbeligheden imellem fortid og nuet. Omgivet af alt det grønne håb, der farver skovens storhed i hundredevis af nuancer, her- hvor de gamle træers grene danner hjerte, for at nå hinanden i lyset.
Juli måned 2017

Juni måned 2017

Juni måneds vinderbillede er taget af Selver Kabiljagic ved Kildehytten. Stort tillykke og billedet er valgt med følgende begrundelse fra dommer komiteen:

Billedet er både godt set, godt tænkt og flot teknisk udført. Og så er stemingen og kompositionen lige i skabet. Det ligner et filmisk / ikonisk billede hvor vi bliver hensat til essensen i alle eventyr fra de dybe mystiske skove. Det er ganske enkelt et gennemført eventyrligt billede, der viser haven fra en vinkel der ikke er set før. 
 
Juni måned 2017