Uge menuen kunne f.eks. se således ud:
Söndag. Færsk Kiöd-Sûppe med Kiöddet og kartofler eller Peberrod, eller Opwarmet Sûppe fra Torsdag og Bûdding eller en anden Ret.
Mandag. Welling med opskaaren Kiöd, eller Wiinsûppe og en Ret.
Türsdag. Opwarmet Süppe fra Söndag og endnû en Ret, eller Ærter og endnû en Ret.
Onsdag. Wiinsûppe eller Welling og en Ret dertil.
Torsdag. Kaal og en Ret dertil, hwad Hûset formaaer –
Fredag. Wandgröd og Plûkkefisk med GûleRöddder, eller en anden Ret med Kartofler, Roer o.s.w. –
Löwerdag ôllebröd eller ôllegröd, af Folkenes opwarmede Grös,Og ÆggePande Kage eller anden Ret
Aftenen spiser min Kone et Æble, og jeg intet.
Morgenen et Bart SmörreBröd, og Thee Wand – Gûd skee Tak for alt det! Gid wi aldrig maae sawne
Det meget Gode! Og skûlde wi end faae det mindre godt, da wille wi dog wære weltilfreds og takke Gûd.
Til Middags Maden drikker min Kone 1. Glas Röd Wiin: min Drik er Thee Wand, om Morgenen og Eftermiddagen
Johan Bülow var nysgerrig og han har givetvis moret sig ved at tage denne nye ”opfindelse” i brug. I en lille bog , ”Epistler” har han opdateret alle slags gode råd og opskrifter, hør bare:
– Mod Hovedpine under Svangerskabet anbefales som et probat Huusraad, raa Kartofler, to til 3 Stykker revne til Grød, der indlægges i et Linklæde, og svøbes omkring Hovedet.
Eller:
Hvorledes man af Potater laver en Kage eller Sukker brød som en ligesaa god Mandel-Kage !
Tag 16 store Potater, Kaag og skræl dem, og naar de ere kolde, saa riv dem meget fiint paa et Rive-Jern at ingen Klumper findes i dem, tag saa en god Haandfuld bittre og en Haandfuld søde Mandler, skalle og stød dem sammen, tag der efter ¼ lb hvidt Sukker og stød sammen fiint. Tag der paa Egge Blommer, Sukkeret Mandlerne og Potatesjerne og rør det alt vel sammen at det vel monges(?) , tag saa tag saa Egge-Hviden og slaa i høj Skum og naar Bage Ovnen er varm /: i fald man vil bage den derudi :/ saa kom Egge Hviderne der udi men men NB ej før. –
Nota; Vil man til en saadan Kage tage meere Sukker og Mandler bliver den Delicatesser alt i Proportion af Potates og Egge Blommer. NB. man regner én Egge Blome til en fuldkomen Potates, men ere de mindre da 2 stk Potates imod en Egge Blomme.